Angling; adrenalin, vårsol och fika vid elden

Från: 2,500 kr

  • 1-4
  • 6h

Den bästa stunden på dagen att angla gädda är på morgonen, när solen går upp. Att borra hålen och förbereda angeldonen medan gryningen blir allt ljusare ger en speciell känsla som inte går att förklara, det måste upplevas. Du följer med någon av oss, ibland båda två, på en typisk anglingstur på någon av våra sjöar.

Angling innebär att man borrar flera hål i isen och sätter ut angeldon i var och ett av dessa. Donen består av ett ställ, en krok med lina på rulle och en vippa. Kroken agnas sedan med mört och linan fästs på vippan. När gäddan hugger drar den sekundsnabbt ner linan så att vippan signalerar: Du har flagg! Det är en adrenalinkick att få springa till hålet och höra linan vina när gäddan drar iväg. Är det en 1-kilos eller 10-kilos gädda du ska utmana?

Vi lär dig tekniken att få upp din gädda på bästa sätt. Angling är också den bästa sortens sällskapsfiske – vi samlas runt elden för att umgås och grilla korv, kolbulle eller varma smörgåsar i grilljärn medan vi spänt håller uppsikt över angeldonen. Det passar även mycket bra för barnfamiljer, vi har själva ofta våra barn med, så de får leka och även prova på att dra upp en gädda.

Exempel på aktiviteter:

  • Springa på flagg och dra upp gädda.
  • Grilla kolbulle/korv/hamburgare eller toast
  • Lära dig att agna och sätta ut angeldon
  • Lära dig att göra upp eld
  • Snacka strunt runt elden

Pris

2 500:- per tillfälle (6h) för upp till 4 personer

Praktisk information

– Transport till och från tågstation eller närliggande upphämtningsplats.
– Fiskekort

Möjlighet till övernattning

Avbokningspolicy

FLEXIBEL - Full återbetalning vid avbokning fram till 1 dag innan ankomst, minus administrationskostnad (18% exkl moms).

Gör en bokningsförfrågan

Skicka oss en bokningsförfrågan till denna lokalbo. Därefter får du ett bokningsförslag och information om hur du betalar om du vill gå vidare med bokningen. Väljer du att betala, är bokningen bekräftad. Du får då kontaktuppgifter till lokalbon för direktkontakt. Väljer du att inte betala, tas bokningen bort.

Om våra anglings-locals

Robin
Hej! Jag gillar att göra människor glada och hålla dem på gott humör och jag ska göra mitt yttersta för att se till att du får den mest fantastiska upplevelsen, både genom fisket, historier, tips och tricks. Fiske är mitt största intresse och jag känner till de bästa fiskevattnen häromkring.

Tobias
Hej! Jag har spenderat mer än halva mitt liv i skogen, både för att arbeta, jaga och fiska. Därför vore det kul att visa dig som är fiskeintresserad de otroliga fiskevattnen vi har här.

Dick
Jag är uppvuxen mitt bland de djupa skogarna i Hjältanstorp som har riktigt fina fiskevatten om man är ute efter storgädda och abborre.

Talade språk

Svenska – flytande
Engelska – goda kunskaper

Mötesplats

Fränsta tågstation eller så kommer vi överens om vad som blir bäst för dig.

Recensioner

Det finns inga recensioner

Var först med att skriva en recension “Angling; adrenalin, vårsol och fika vid elden”