Ett dygn i jaktlaget med Tobias och Robin

Från: 7,010 kr

  • 1-2
  • 1 dygn

Följ med oss, Tobias och Robin, i ett jaktlag under ett dygn och upplev spänningen och gemenskapen i jakten på skogens konung – älgen – världens största hjortdjur. Under själva jakten följer du med som åskådare tillsammans med våra hundförare och känner den spänning som uppstår i samma sekund som hunden skäller ståndskall.
En del av tiden får du också prova på att sitta på pass.

Efter en lång dag i den djupa skogen bjuder vi på en god, lokalt tillagad middag runt lägerelden.

Vi bor tillsammans i en timrad stuga uppe på berget Storåsen, helt omgiven av skog. Stugan har en grillplats på gårdsplanen, utan inomhustoalett eller rinnande vatten. Givetvis förser vi er med det dricksvatten ni behöver under helgen, ett vatten som är klassat som ett av världens bästa.

Älgjakten startar alltid första måndagen i september och avslutas i januari. I slutet på september och in i oktober är det alltid tre veckors uppehåll under älgarnas brunstperiod/parningstid.

Detta ingår:

  • Transport till och från jaktstugan från tågstation eller överenskommen upphämtningsplats.
  • 24 timmar i jaktlag
  • Gemensamma måltider
  • Övernattning i jaktstuga
  • Sänglinne och handdukar

Pris

7010:- per tillfälle (1 dygn) för upp till 2 personer

Praktisk information

Inga förkunskaper krävs, dock innebär denna aktivitet mycket gående i skogen. Förbered kläder för alla väder, inklusive gummistövlar.

Möjlighet till övernattning

Du bor tillsammans med oss i en timmerstuga uppe på Storåsen. Stugan har fyra bäddar, kamin, grillplats och utedass. Vi levererar vatten att tvätta sig med och dricksvatten. Det är klassat som ett av världens finaste vatten. Grannar finns inte, här är det ni, skogen och tystnaden. Inget annat. Området kring stugan är omätligt vacker, med en skogsdunge intill och bortom denna den vackra skogstjärnen Gilletjärn, omgiven av myrmark.

Avbokningspolicy

MEDEL - Full återbetalning vid avbokning fram till 3 dagar innan ankomst, minus administrationskostnad (18% exkl moms).

Gör en bokningsförfrågan

Skicka oss en bokningsförfrågan till denna lokalbo. Därefter får du ett bokningsförslag och information om hur du betalar om du vill gå vidare med bokningen. Väljer du att betala, är bokningen bekräftad. Du får då kontaktuppgifter till lokalbon för direktkontakt. Väljer du att inte betala, tas bokningen bort.

Om denna lokalbo

Robin
Jag gillar spänningen med jakten, men framför allt gemenskapen i ett jaktlag. När man samlas runt elden, berätta historier och skrattar. Med vårt jaktlag får ni garanterat en rolig upplevelse.

Tobias
Jag har spenderat mer än halva mitt liv i skogen, genom mitt arbete och mitt stora intresse för jakt och fiske. Du kommer att följa mig och min hund och förhoppningsvis kommer vi att vara med om spännande ståndskall.

Talade språk

Svenska – flytande
Engelska – goda kunskaper

Mötesplats

Hussborgs Herrgård, Hussborg 432, Ljungaverk eller upphämtning på överenskommen plats.

Recensioner

Det finns inga recensioner

Var först med att skriva en recension “Ett dygn i jaktlaget med Tobias och Robin”