En dag på på Tivsjö Getgård

Från: 2,500 kr

  • 1-4
  • 8h-1 vecka

På ett besök hos oss får du prova på livet på en getgård. Du får vara med och sköta om gården och djuren, till exempel handmjölkning av getter och matning av olika smådjur. Vistelsen hos oss passar också barnfamiljer utmärkt. Det finns också tid till att ta med killingarna och vår minigris ner till stranden för en picknick eller ta en tur i båten. Vi lånar gärna ut vår fiskeutrustning. Under dagen bjuder vi på gott fika med matig smörgås.

Stannar du några dagar kan vi ro ut till en öde ö, grilla korv och även övernatta under bar himmel! Vi gillar att bada bastu, som ligger vid sjön, så det är bara att hoppa i. Utflykter i skog och mark ligger mig, Anja, varmt om hjärtat. Jag plockar gärna örter och bär, och framför allt hjortron. På hösten går jag gärna i skogen och visar mina bästa svampmarker.

Vi ser fram emot ert besök hos oss och att få dela med oss av den kunskap vi har efter 25 år på denna gård.

Exempel på vad vi kan hitta på:

  • Tillverka egen getost
  • Ta en båttur
  • Hjälpa till med gårdsskötseln
  • Bada
  • Bara vara
  • Plocka örter, bär och svamp

Pris

2 500:- per tillfälle (8h) för upp till 4 personer
Boende 500:- per stuga eller ställplats/per dygn för upp till 4 personer
Boende 2500:- per stuga eller ställplats/per vecka för upp till 4 personer

Praktisk information

All utrustning finns. Dock får inga hundar medfölja till gården. För dig med husbil har vi eluttag samt dusch och toalett på gården i speciell byggnad. Det finns tillgång till diskmaskin, spis och kylskåp. Vi tar en avgift för hyra av båt eller bastu. (100kr/dag, bastu 100kr/gång).

Möjlighet till övernattning

Vi har ett Per Albin-torp med utedass, vedspis, kamin och möjlighet att använda dusch och toa på gården eller en modernare stuga på gårdsplan med dusch, WC, elspis och kyl.
Sängkläder finns att hyra för 50:-.

Avbokningspolicy

MEDEL - Full återbetalning vid avbokning fram till 3 dagar innan ankomst, minus administrationskostnad (18% exkl moms).

Gör en bokningsförfrågan

Skicka oss en bokningsförfrågan till denna lokalbo. Därefter får du ett bokningsförslag och information om hur du betalar om du vill gå vidare med bokningen. Väljer du att betala, är bokningen bekräftad. Du får då kontaktuppgifter till lokalbon för direktkontakt. Väljer du att inte betala, tas bokningen bort.

Om denna lokalbo

Välkommen hem till oss, vi heter Anja och Lars och bor på Tivsjö lantgård. Här huserar vi med våra kalvar, getter, minigris, får, påfåglar, höns, gäss, hund och katter. Vi lever lite som på mormors tid; enkelt med omsorg om djuren och mycket självhushåll.

Talade språk

Svenska - Flytande
Finska - Flytande
Engelska - Adekvat
Tyska - Adekva

Mötesplats

Vi kan hämta er med bil vid överenskommen plats, tex. Torpshammar, eller så ger vi en vägbeskrivning innan ni kommer.

Recensioner

Det finns inga recensioner

Var först med att skriva en recension “En dag på på Tivsjö Getgård”