A journey is best measured in friends, rather than miles

Tim Cahill

Swedish Countryside är ett familjeföretag (Systrarna Molin HB) som drivs av oss, systrarna Rebecca Molin och Maria Molin Söderberg. Styrkan ligger i ett nära samarbete med ett brett nätverk av ambassadörer och kunniga lokalbor.

Vår önskan är att göra landsbygden tillgänglig utan att förändra den.

När vi tittar runt omkring oss där vi bor, ser vi en fantastisk mix av människor. Bonden som sliter varje dag med kunskap ärvd i generationer, rockstjärnorna i Stiftelsen och Takida, storfiskande killar och tjejer, glesbygdsprofeten Håkki, draghästentusiasten Hans och glaskonstnären Mari. Och alla har vi en sak gemensamt. Vi älskar landsbygden och har valt att sätta våra rötter här.
Så om man tänker lite större. Om det på denna lilla plats finns så många intressanta personer, hur ser det då ut på resten av den svenska landsbygden? Vi är helt övertygade om att det finns massor!

Därför vill vi samla alla oss gles- och landsbygdsbor på ett ställe, och erbjuda människor att besöka oss, så att vi detta vis får möjlighet att visa vår vardag och hur livet kan te sig här. Men också ge möjligheten att möta nya människor och få nya erfarenheter på hemmaplan.

Idén till en förmedling mellan besökare och lokalbor har stötts och blötts över många koppar kaffe vid köksbordet och vid en speciell kopp kaffe tog vi beslutet – att förverkliga vår affärsidé.

Nu bjuder Swedish Countryside in dig till att hälsa på oss och uppleva livet på den fantastiska landsbygden. Eller bli en del av Swedish Countryside som en lokalbo.

Varmt välkommen hem till oss!

RM05web


Vad vårt klappar för:

Vi vill erbjuda besökare att träffa äkta människor som delar med sig av det som de älskar att göra på landsbygden. Vi vill skapa möten utan turistfilter och därmed inte heller skapa förväntningar på något annat än just det. Vi fokuserar på människorna och inte på aktiviteterna. Vi är inte villiga att anpassa oss att falla in i turistmallen som den ser ut idag. Vi är stolta över att bo här och känner inte att det behövs läggas till eller fixas för de som kommer. Vårt syfte är att förmedla möten och öka intresset för den svenska landsbygden som i sin tur leder till en högre livskvalitet för de som lever här.
Vi vill göra den otillgängliga landsbygden tillgänglig med hjälp av lokalborna som verkar och lever i den.

Maria Molin Söderberg

Delägare & lokalbo

Maria har lång erfarenhet inom reklam och kommunikation. Hon har arbetat som volontär i Costa Rica och brinner för hitta den där lilla twisten i allt för att göra det vanliga speciellt. Hon är också en problemlösare i själ och hjärta. Skulle du uppleva något slags problem under ditt besök finns Maria alltid tillgänglig för att lösa dessa.

Marias favorit på landsbygden:

“Utan tvekan bäcköringsmete. Känslan att befinna sig mitt i en skog vid en vacker stilla bäck, där det krävs absolut stillhet och tystnad för att få de skygga bäcköringarna på kroken. Kampen för att få upp dem utan att strula in hela linan i grankvistarna eller blöta ner sig totalt. Och sedan är de ju väldigt goda på hårdbrödsmackan till frukost.”

Rebecca Molin

Delägare & lokalbo

Rebecca är en varm och klok medmänniska, med en närvaro i det hon gör. Hon har rest mycket i sitt liv och har bland annat bott i USA, Schweiz och Tyskland. Rebecca är utbildad kognitiv coach, turistguide, spa-terapeut och massör.

Rebeccas favorit på landsbygden:

“Efter att jag utforskat världen kunde jag lugnt konstatera att det finns inget som kan mäta sig med min hembygd. Här finns allt jag behöver; min familj, min vänner, lugnet, skogen och tryggheten. Här vill jag att mina barn ska växa upp.”

Anders Mjärdsjö

Delägare & lokalbo
0
barn
0
lokalbor
0
-tals vänner
0
idéer