Tennis i Sverige

Sverige är ett land med en stark tennistradition. Svenska tennisförbundet bildades år 1900 och de första svenska mästerskapen hölls 1902. I dag är Sverige hemvist för några av världens främsta tennisspelare, däribland Robin Söderling, Magnus Norman och Stefan Edberg. Är du ute efter ett tennisracket kolla på in Tennisshopen.

Vilka är några av de mest kända svenska tennisspelarna?

På senare år har Sverige producerat flera framgångsrika tennisspelare. Robin Söderling, Magnus Norman och Stefan Edberg är några av de mest kända svenska tennisspelarna.

Robin Söderling nådde en karriärhög singelplacering som nummer fyra i världen 2010 och vann French Open samma år. Magnus Norman var rankad som nummer 2 i världen år 2000 och vann Franska öppna 1996. Stefan Edberg var en av världens bästa spelare under 1980-talet och början av 1990-talet och vann sex Grand Slam-singelspel.

Sverige har också varit framgångsrikt i dubbelspel. Björn Borg och Mats Wilander vann åtta Grand Slam-titlar i dubbelspel tillsammans, medan Jonas Björkman och Todd Woodbridge vann nio.

I dag finns det cirka 200 000 registrerade tennisspelare i Sverige. Sporten är populär på alla nivåer, från gräsrotsnivå till professionell nivå. Det finns ett antal högklassiga tennisanläggningar i Sverige, bland annat Swedish National Tennis Centre i Båstad och Royal Tennis Club i Stockholm.

Hur många Tennishallar finns det i Sverige?

Det finns cirka 200 tennishallar i Sverige.

Vilken är den största tennisturneringen i Sverige?

Stockholm Open är den största tennisturneringen i Sverige. Den hålls varje år i oktober på Kungliga tennisklubben i Stockholm.

Hur många Grand Slam singeltitlar har svenska spelare vunnit?

Svenska spelare har vunnit 11 Grand Slam singeltitlar. Björn Borg vann sex, Stefan Edberg vann två och Robin Söderling vann en. Magnus Norman nådde också finalen i French Open 1996 men förlorade mot Jevgenij Kafelnikov.

Om du är intresserad av att prova på tennis, eller att se några av världens bästa spelare i aktion, är Sverige den perfekta platsen att göra det på.