Planera semestern i Sverige – 3 tips som underlättar

Sverige är ett fantastiskt land att semestra i. Från norr till söder finns ett skiftande landskap och kultur. Oavsett årstid finns det något nytt att uppleva och lära sig. Vintertid när det är polarnatt kan du uppleva hur norrskenet dansar över himlavalvet.

1. Planera i god tid på sommaren och förboka event

Sommartid när det är semestertider är det bäst att försöka förboka boende och aktiviteter. Framför allt runt populära besöksmål och storstäder. Läs mer här om exempelvis vad som finns att göra i Stockholm och andra städer.

Det är även bra att boka boende i god tid. Framför allt om det är något större event samtidigt. Priserna stiger ofta med efterfrågan och det lönar sig att förboka både event och boende.

2. Planera resorna inom Sverige

Det finns många sätt att resa inom Sverige. Tåg är ett bekvämt sätt att ta sig runt. Det finns till och med möjlighet att ta tåg mellan Luleå och Haparanda. Det kan ta lite mer tid att planera med buss och tåg men det är ett sätt att uppleva mer av Sverige än när du kör.

Få saker slår att sitta på ett tåg och se landskapet förändras utanför. Dessutom går det att lära känna nya bekantskaper eller bara slappna av. När du planerar resan kan du även se om du har eventuella rabatter. Det finns både studentrabatter och pensionärsrabatter på vissa linjer.

3. Många äventyr i Sverige

Det finns gott om äventyr att upptäcka i Sverige. Svenska fjällvärlden är perfekt för både vuxna och barn. Sommartid går det att komma riktigt nära naturen. Det passar extra bra om du vill campa och leva lite vildmarksliv. Glöm inte att läs på vad som gäller inom allemansrätten innan. Det finns mycket som du får göra men det finns även skyldigheter.

Sommartid finns det bad och vackra stränder som nästan påminner om Medelhavet. Runt om i Skåne finns det en kontinental känsla där du till och med kan ligga på stränder med palmer. Det finns även gott om evenemang och utflykter. Här får du tre tips på hur du kan planera semestern i Sverige på bästa sätt.