Ta med hunden på semestern

Vill du ta med dig din håriga vän på semester? Här är några saker att tänka på för att se till att alla har det bra!

Innan du bokar något, kontrollera med ditt boende att de är husdjursvänliga. När du har rett ut det kan du börja planera alla roliga saker som ni ska göra på resan!

Om du ska åka någonstans där det är mycket att gå, se till att din hund är van vid långa promenader innan du åker. Om inte, öka gradvis deras motion under veckorna före resan så att de är redo för det. Och glöm inte att packa med deras favoritleksaker och godis!

På resdagen ska du se till att din hund har fått en ordentlig promenad innan du sätter dig i bilen. Det hjälper dem att slappna av under resan. Och kom ihåg att ta många pauser för toalettbesök!

När du är på semester ska du försöka hålla dig till din hunds vanliga rutiner så mycket som möjligt. Det hjälper dem att känna sig bekväma och finna sig tillrätta i sin nya omgivning. Det är också viktigt att du försäkrar din hund hos hundförsäkringar.nu kan du se deras omdöme av Svedea hundförsäkring.

Om du ska vara ute och utforska hela dagen, se till att det finns någon på boendet som kan ta hand om din hund. De kommer att uppskatta en bekväm plats att vila på när du är borta, och det ger dem också en chans att vänja sig vid den nya platsen.

Får man ta med hundar på charterresa?

Ja, du kan i allmänhet ta med hundar på charterresor. Du bör dock kontrollera med charterbolaget i förväg att de tillåter husdjur ombord. Dessutom måste du skriva under ett ansvarsfrihetsbrev för husdjur när du checkar in för resan. Detta undantag befriar charterbolaget från allt ansvar om din hund orsakar skada eller skadar sig under resan.

Viktigast av allt är att ha roligt och njuta av att tillbringa tid med din lurviga vän!