Annorlunda saker att hitta på i Sverige

Om ni vill hitta på något annorlunda på semestern så bjuder vårt avlånga land på många olika aktiviteter. Även saker som man kanske inte tänker på när det är dags att planera aktiviteter. Så om du är trött på att besöka slott och museum, bada och promenera på vandringsleder är det här lite tips för dig:

Besök en soft air gun-bana

Airsoft är en hybrid mellan paintball och luftgevär och sporten är fylld med en massa rolig action. När man spelar airsoft så fokuserar man på uppdrag och taktiskt samspel i sitt lag. Det är en global sport som utövas med airsoftvapen, men de är också kallade ”soft air guns”. Till skillnad mot paintball spelas det inte med färg och vapen är svagare och har begränsad effekt.

Om ni är ett gäng kompisar eller familjemedlemmar kan ni besöka en av alla spelplatser som finns utspridda över hela Sverige.

Bo som en kolare

Om du vill testa att bo i en kolarkoja finns det flera platser i Sverige att besöka. Kolarkojor är en del av Sveriges tradition i skogen. Kolare levde ute i skogen för att tillverka träkol genom att elda ved under sommaren. Som sin arbetsbod byggde de en primitiv koja som såg lite ut som en samekåta. Idag kan du uppleva hur kolarna levde genom att bo i en egen kolarkoja. Mest känt är Kolarbyn Eco Lodge som ligger i Skinnskatteberg, men det finns flera kolarkojor i delar av Sverige som har kolartraditionen.

Testa ett Escape Room

Turistar ni i en stad så ska ni absolut boka in er på ett Escape Room för att underhållas i några timmar. Escape Rooms finns i nästan alla större städer i hela Sverige. Det är riktigt roligt om ni är minst två personer, men gärna fler. Framförallt om du gillar pussel, mysterium och är bra på att lösa logiska problem. I ett Escape Room stängs ni in i ett rum och måste ta er ut inom en viss tid genom att lösa olika problem eller hitta ledtrådar. Ett Escape Room har ofta olika teman, som till exempel Sherlock Holmes, Frankenstein eller mord.