Dags för höstvandring? Ta med dig det här

Det finns inget bättre än en längre höstvandring när löven börjar skifta färg och det är en kall, klar känsla i luften. I Sverige finns det otroligt mycket vandringsleder som går över hela landet och under hösten är det många som faktiskt kan vara helt öde om du har tur. Men för att din vandring ska bli lyckad är packningen a och o. Du vill inte ha med dig för mycket, men inte heller för lite.

Vandringsskor och skavsårsplåster

Bra vandringskängor är ett måste om du ska gå längre vandringar och på platser där terrängen kan vara lite svårare. Men se till att du har gått in vandringskängorna innan du ger dig av, annars kan du få skavsår. Det kan vara en bra idé att även ta med dig skavsårsplåster som till exempel Compeed. Vandringsstrumpor kan också hjälpa till mot onda fötter.

En matsäck ger guldkant

Om du är ute och vandrar länge kan du snabbt få en energidipp. Ta därför med dig något som kan ge nödvändig energi snabbt och smidigt. Ha till exempel med dig en påse med nötter och torkad frukt, kaffe i en termos, druvsocker eller varför inte hela Sveriges favoritdryck Nocco? Det finns olika smaker på Nocco och därför är det lätt att hitta något som passar alla. Dessutom tar en burk inte stor plats i ryggsäcken. Se bara till att den är riktigt kall innan ni ger er av!

Underskatta inte heller hur hungrig man kan bli när man är ute på vandring. Du gör av med mycket energi när du vandrar och därför bör du ta med dig en god matsäck. En god macka, en bulle eller ett kex och en god dryck är en bra matsäck.

Tunn mössa och rätt kläder

Hösten kan vara varm som sommaren på dagen, men på kvällen känner man verkligen att hösten är där. Ta gärna med dig en tunnare mössa och kläder som du kan bära lager på lager. Funktionsmaterial fungerar fantastiskt, medan bomull är lite sämre eftersom det inte leder bort svett.