Spela golf i Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad med cirka 500 000 invånare. Med över 2000 soltimmar per år är Göteborg ett av de mest kända vinterresmålen i Skandinavien. Det finns många spännande saker att göra i Göteborg och därtill finns flera bra golfbanor. Funderat på att ta grönt kort i Göteborg?. Om du är ute efter en runda eller två under ditt besök finns det minst fyra olika platser att spela golf på nära Göteborgs centrum.

Golfbanor i Göteborg

Golf är en av de mest populära sporterna i Göteborg. Staden har många golfbanor, både offentliga och privata. Det finns också flera driving ranges där du kan prova på denna spännande sport. Är du intresserad av att gå med i en golfklubb kolla in HappyGolfer.se.

Några anmärkningsvärda golfbanor är:

  • Albatross golfklubb
  • Chalmers golfklubb
  • Delsjö GK
  • Forsgårdens GK

Albatross golfklubb

Tidigare känd som Albatross GK, är Göteborgs äldsta golfklubb. Den gamla banan anlades 1921 och designades av Charles Blair MacDonald. Det är en parkbana med både öppna och skogiga hål. Det finns många vattenhinder på denna bana så ta med din putter! Många kända personer har varit medlemmar på Albatross GC, bland dem kungliga familjer från hela Europa och den internationellt erkända konstnären Ivar Krueger som ritade klubbhuset 1932-33. På senare år har den röstats fram som en av Sveriges vackraste golfbanor. Den erbjuder stor gästfrihet, flexibla spelförhållanden och ett bra matutbud, vilket gör den till en succé för både lokalbefolkningen och besökare.

Chalmers golfklubb

Är Göteborgs enda universitetsklubb. Den bildades 1969 och banan är ritad av Charles Blair MacDonald. Det är en mycket öppen bana med stora fairways, vilket förklarar dess popularitet bland studenterna på Chalmers. Det finns tre par tre-banor på denna bana som erbjuder en fantastisk utsikt över stadens centrum och kan vara mycket utmanande även för erfarna golfare. Klubbhuset har en opretentiös atmosfär och erbjuder kvalitetsmat under både vardagar och helger.

Delsjö GK

Öppnade 2008 som en av Sveriges största golfbanor. Dess 27 hål ritades av den berömda amerikanska arkitekten Seth Raynor som även ritade bland annat Trump National Golf Club i Los Angeles. Denna enorma bana ligger i utkanten av staden och erbjuder en fantastisk utsikt över Delsjö sjö, vilket gör den mycket populär bland besökare. Det finns flera olika typer av hål på den här banan med många träd och intressanta hinder, men det finns också stora öppna ytor för den som vill försöka skjuta en lång drive. Som namnet antyder kan du inte undgå att lägga märke till den här golfbanan när du åker förbi på din väg ut ur Göteborg. 

Forsgårdens GK

Är en av de största banorna i Göteborg och har internationell betydelse för svensk golf. Den byggdes mellan 1965 och 1971 och ritades av Jörgen Lantto, som också lyckades se till att det skulle vara möjligt att spela året runt. Banans officiella namn betyder ”Forests” på engelska och många delar av banan får dig att känna att du spelar i en skog; även om det finns stora områden med öppna ytor finns det fortfarande gott om träd runt hålen. Detta gör den till en trevlig bana under både sommar- och vintermånaderna. 

Det finns också många andra mindre kända men ändå utmärkta golfbanor att välja mellan. De flesta av dessa erbjuder både dagsmedlemskap och säsongsmedlemskap för dem som vill ägna sig åt sin passion varje dag. Vissa är öppna året runt medan andra är stängda under vintermånaderna på grund av det kalla vädret. Golfbanorna ligger inom räckhåll från stadens centrum och alla har utmärkta faciliteter.

Många tar golflektioner för att förbättra sitt spel. Du kan också lära dig att spela med hjälp av datorsimuleringar. På vissa banor kan du hyra klubbor och vagnar (trolleys) som du kan köra runt med efter att du slagit din boll från tee. Det finns olika sätt att spela denna spännande sport, både tävlingsmässigt och på ett avslappnat sätt, beroende på hur du vill ha det.

En paus från golfen

Göteborg har många restauranger, barer och kaféer där du kan koppla av efter att ha spelat golf hela dagen. Några av det mest populära kafeerna är: 

  • MR CAKE 
  • Världskulturmuseet
  • Saluhallen.
  • Café & Bar Grindstugan

Golf är en populär sport som kan utövas av spelare i alla åldrar och med alla förmågor. Om du vill prova på denna spännande sport är Göteborg definitivt värt ett besök!