3 lantliga SPA du inte får missa

Att besöka ett spa är något vi alla skulle behöva göra ett par gånger om året, antingen för en dag, weekend eller valfri period. Det är viktigt att tänka på hälsan och ta det lugnt ibland för att må bra. Det finns många trevliga span runt om i Sverige, från norr till syd, i städer och på landet. Nu är det tre lantliga span som ska presenteras. På landet får du uppleva lugn, underbar luft och har naturen in på knutarna.

Lögnäs Gård

Detta familjeägda konferens- och spahotell mellan Båstad och Laholm har gått i arv i flera generationer. Hotellet ligger lantligt med natur och djur intill. I hotellets spaavdelning finns flera olika pooler både inom- och utomhus, tropiska duschar, isregn, fotbad, massagestolar med mera. För att skapa den bästa atmosfären inomhus finns levande ljus och lyktor. Har du valt att stanna över natten checkar du in 15.00–21.30 på ankomstdagen och checkar ut 11.00 dagen efter, men du har tillgång till spaet ända fram till 14.30. I loungen serveras mineralvatten, te, vanligt kranvatten, torkad frukt som också ingår i spaentrén, så gör också lån av handdukar, tofflor och badrock.

Lyxweekend

Varför inte unna dig en härlig weekend på Lögnäs Gård spa, njuta av den sköna lantluften och promenera på skogsstigar eller utmed havet? I weekendpaketet får du precis som vid en övernattning låna badrock med mera och i spaentrén ingår också drycker och torkad frukt. Du får del i ett dubbelrum (enkelrum fås mot tillägg), frukostbuffé, fri tillgång till spa, en välkomstdrink, trerätters middag, och kaffe. In- och utcheckning gäller samma tider som vid en natt. På Lögnäs Gård har du tillgång till fritt internet och det finns ett par platser att ladda elbilar på.

Lindås spa & friskvård

Detta spa hittar du utanför Ulricehamn, i en liten by som heter Liared. Du kan besöka Lindås spa ensam eller flera tillsammans. Här får du dock ta med egen handduk, badrock och badkläder, inte låna som på Lögnäs Gård. Du kan välja mellan olika spabehandlingar som halvt spa, lyxspa och duospa. Efter behandlingarna är det skönt att promenera i den lantliga luften och njuta av det naturen erbjuder.

Halvt spa

I denna behandling får du en rygg- och nackmassage på ungefär tio minuter, även fotbad, ansiktsmassage, ansiktsmask, arombastu, kroppskrubb samt hårinpackning på två timmar.

Lyxspa

Du bjuds här på rygg- och nackmassage på cirka 20 minuter, hårbottenmassage, ansiktsbehandling med peeling, fotbad och arombastu. Den här behandlingen kan endast fås på vardagar och då på dagtid. Hela behandlingen tar ungefär fem timmar.

Duospa

Om du och din partner eller vän vill få en spabehandling kan ni turas om att få rygg- och nackmassage under 45 minuter i samma rum. Ingår gör även ansiktsbehandling med peeling, mask och massage.

Stilla Rum

Vill du verkligen få tid för dig själv eller med din partner kan ni hyra Stilla Rum, ett rött litet hus som ligger mellan Ullared och Falkenberg. Huset har två vackra dubbelrum på övre plan och det ena rummet har en braskamin. På nedre plan finns ett enkelrum om du vill sova själv. Eftersom du ska känna av lugnet på landet och ha naturen direkt utanför huset finns ingen tv eller dator att tillgå. Du kan också njuta av massage och andra behandlingar i denna härlig lantliga miljö. I relaxrummet brinner levande ljus och lugn avslappnade musik spelas.